Onze projecten

Sinds de jaren ’60 barstte Lima, de hoofdstad van Peru, uit zijn voegen door enorme migratie. Dat zorgde ervoor dat er in en rond de stad op erg korte tijd grote wijken ontstonden. Door een tekort aan voorzieningen leidde dat ertoe dat die nieuwe wijken echte sloppenwijken werden waar de armoede niet te overzien is.

Door de aanhoudende armoede en de aanwezigheid van geweld, kwam de Kerk in actie. Zij namen het op voor de migranten en zorgden ervoor dat ze konden verhuizen naar een groot gebied op ongeveer 30 km van Lima: dat was de geboorte van Villa el Salvadór.

De wijk bleef explosief groeien, maar ze maakte ook positieve vooruitgang dankzij de inzet van de bewoners. Er werd een markt, een school, een vereniging voor moeders etc. opgericht. Het is ook een belangrijk industrieel centrum waar vooral meubels, schoenen en metalen vervaardigd worden.

Om de armoede en het geweld aan banden te leggen werden verschillende initiatieven opgericht:

parochie
padma
puriy

Parochie
Cristo El Salvadór

Sinds de jaren ’60 barstte Lima, de 
hoofdstad van Peru, uit zijn voegen door enorme migratie. Dat zorgde ervoor dat er 
in en rond de stad op erg korte tijd grote wijken ontstonden.

Lees meer…

Padma

Padma voorziet ter plekke psychosociale ondersteuning voor mensen in sloppenwijken. Het is een samenwerking tussen Belgische en Peruviaanse psychologen en pedagogen.

Lees meer…

Puriy

Puriy is een op zichzelf staand bedrijf dat vrouwen met een moeilijke gezinssituatie de kans geeft een nieuw pad in te slaan en zo hun leven weer op te bouwen.

Lees meer…


Blijf gratis op de hoogte van onze projecten & events