Nieuwsflash december 2020


 

Wie had kunnen voorzien dan onze plannen voor 2020 zo door elkaar zouden worden geschud? Het meer autonoom laten functioneren van onze projecten in Peru is in deze coronatijden op de achtergrond gedrongen. 

In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat de overheid strenge maatregelen nam maar dat men die in een district als het onze niet vaak kan toepassen: mensen moeten naar de fysieke markt (kunnen daar geen afstand houden) om eten te kopen, tijdens lock-down is er geen eten, er is geen inkomen meer want de meerderheid van het werk is hier informeel; ‘onze’ mensen krijgen geen vervangingsinkomen van de overheid (want informeel, niet geregistreerd werk), handen wassen op regelmatige basis is onmogelijk want er is geen stromend water in huis.

De pandemie veroorzaakte dan ook veel besmettingen in Villa El Salvador. De ploeg van Padma heeft zich relatief snel aangepast aan de noodsituatie. Zij doen hun uiterste best om telewerk te verrichten voor zowel consultatie-activiteiten als voor het verruimen van het aanbod inzake preventieve (meer groeps-)activiteiten oa. via webinars. Daarnaast stopt het team heel wat energie in  het inzamelen van fondsen om voor families te kunnen zorgen.

De politieke situatie is er bovendien erg onstabiel.  De president die het goed voor had met de bevolking, werd door het congres afgezet, zijn vervanger trad onder druk van de bevolking af…

Fondsenwerving

Zowel in Peru als in België bemoeilijkt het virus het inzamelen van werkingsgelden.  In Peru zijn de bijdragen van de mensen zelf vrijwillig want men wil niet dat het financiële een drempel wordt.  Hier bij ons gingen activiteiten die traditioneel  geld in het laadje brachten niet door… geen spaghettidag, geen wereldmarkt,…

Maar je kan ons nog steunen…

Het warmste eindejaarscadeau? Schoentjes van Peru.

Ons sociaal project Puriy werkt nog steeds.  In 2019 droeg onze vzw SUYANA het bezit en de leiding over aan twee jonge Peruaanse onderneemsters. Die zetten het werk met de vrouwen,slachtoffers van partnergeweld, nu zelfstandig verder. De psychologische samenwerking met PADMA blijft.

De commerciële band met België werd tijdelijk gestopt. Er kunnen van hieruit geen nieuwe producten besteld worden… corona….

Maar we beschikken in SUYANA nog over een grote voorraad babyschoentjes met de bekende look.

De Puriy schoentjes willen wij nu in deze eindejaarsperiode verkopen ten voordele van PADMA, met een forse korting van 60%: €15 per paar (zonder verzendkosten van ongeveer €5). En we hebben nog heel wat maten, kleuren en modellen. 

Beschikbare kleuren: animal print, donkerblauw, daim, turkoois blauw, rood, chocoladebruin, goud, zilver, camouflagemotief en luipaardmotief

Beschikbare maten: 0-3 maand, 3-6 maand, 6-12 maand, 12-18 maand, 18-24 maand en 2-3 jaar.

Enkele voorbeelden:

Het warmste eindejaarsgeschenk aan huis geleverd? Stuur een e-mail naar info@suyana.be met het aantal stuks, maat en kleur die je wenst. Wij zoeken dan in onze voorraad.  Stuur ook je adres waar we jouw pakket schoenen naartoe mogen zenden met bpost.

Ons financieel steunen

December is de maand bij uitstek waarin we solidair zijn met diegenen die het niet zo goed hebben.  Ook jij kan ons steunen. Elke gift is welkom en maakt mee het verschil.  Vanaf €40 op jaarbasis bezorgen we je een fiscaal attest.  Voor 2020 geldt een fiscale aftrek van 60%, stort je €100 dan betekent dit €60 minder belasingen.  Hiervoor stort je op rekening van Stelimo vzw BE 71 4569 5241 8169 met vermelding van Liesbet Willems-Peru. Bedankt als je, op welke manier ook, ons reeds steunde.

En dan wensen we ieder van jullie gezellige kerstdagen en een fijn eindejaar. Zorg goed voor elkaar.