• Suyana Peru vzw, Witte Barier 83, 3550 Heusden-Zolder
  • 0486 51 25 77

Onze missie

Onze missie

Suyana Peru is gegroeid uit persoonlijk engagement van enkelen tegen de achtergrond van een hele geschiedenis van universitaire samenwerking.
KU Leuven heeft al lange tijd banden met onderwijsinstellingen in Peru. Ondanks politieke moeilijkheden bleven de banden tussen KU Leuven en de Universidad de Lima nauw en ontstond zo het idee om een nieuwe psychologieopleiding in Peru uit te bouwen. Daarbij was er van in het begin een focus op psychosociale hulp.

Een eerste concrete samenwerking kwam er met de parochie Cristo El Salvadór, een deel van de sloppenwijk Villa El Salvadór in Lima. Daar werden een medisch centrum, volkskeukens, kinderopvang, catechese, ziekenbezoeken etc. uitgebouwd. Tot op heden doen alumni van de KU Leuven vrijwilligerswerk in de psychiatrische zorg en het kinderdagverblijf van Cristo El Salvadór. Daaruit ontstond de ngo Padma die ter plekke werkt aan emotioneel welzijn en het verwerken van trauma’s.

Door al die samenwerkingen ontstond er een stevig netwerk die de basis vormde voor de huidige vzw: Suyana Peru. Er werden inleefreizen georganiseerd waarbij de participanten meehielpen in de parochie. Daarnaast kwamen er ook trainingsprogramma’s rond zorg voor slachtoffers van familiaal en politiek geweld.

Het nieuwste project in samenwerking met Suyana Peru en Padma is Puriy. Dat is een sociaal bedrijf waarbij het de bedoeling is kwetsbare moeders met een moeilijke achtergrond de kans te geven uit hun traumatische verleden te stappen om een nieuw leven uit te bouwen.


Blijf gratis op de hoogte van onze projecten & events